Meer dan 300 soorten vloeren!

Natuurstenen vloeren en tegels

Natuurstenen vloer travertin en kalksteen

Travertin

Travertin komt veelal uit Italië, Griekenland en Turkije. De vloertegel is geschikt voor meerdere toepassingen zoals de werkplek, de woonkamer, badkamer of keuken.

De meeste travertinsoorten zijn alleen geschikt voor binnenvloeren. De vloer is in vele kleuren te verkrijgen: crème, rood, bruin en geel. De vloer past goed in een nostalgische woning, omdat er diverse 'oud gemaakte' vloersoorten beschikbaar zijn.

Bij Natuursteen 2000 is travertin verkrijgbaar vanaf € 56,00 per m².

Kalksteen

Een kalksteenvloer heeft een mediterraan uiterlijk en is eenvoudig te onderhouden. Er zijn miljoenen jaren overheen gegaan om deze vloer te vormen, vandaar de prachtige uitstraling van deze vloersoort. Als je goed kijkt, ontdek je vaak nog fossielen in de vloer, die het een bijzondere sfeer geven.

De steensoort is er in vele kleuren als crème, geel, rood en bruin, maar ook grijs en zwart komen regelmatig voor. Doordat de eigenschappen overeenkomen met die van marmer, worden ze in de dagelijkse praktijk eenvoudigweg marmer genoemd.

Kalksteen is bestand tegen normaal gebruik en wordt meestal van een vuilafstotende bescherming voorzien, zodat gemorste koffie of wijn eenvoudig is op te nemen. Na vele jaren wordt kalksteen ook nog eens 'mooi oud', zoals in monumentale gebouwen te zien is.

Kalksteentegels zijn in verschillende vierkante en rechthoekige formaten leverbaar. Maak de vloer helemaal af met bijpassende plinten, drempels en dorpels. De vloer kan helemaal op maat gemaakt worden. Dat geldt niet alleen voor afmetingen en vorm, maar ook voor de afwerking. Denk aan een ruw, dof, matglanzend of hoogglanzend oppervlak. Ook een nostalgisch 'oud' oppervlak is mogelijk.

Een kalksteenvloer is geschikt voor alle typen vloerverwarming. Overigens kan een kalksteenvloer ook prima zonder.

Bij Natuursteen 2000 is kalksteen verkrijgbaar vanaf € 39,00 per m².

+