Meer dan 300 soorten vloeren!

Natuurstenen vloeren en tegels

Natuurstenen vloer hardsteen

Natuursteen 2000 levert hardsteen uit India, België, Vietnam en Turkije. Belgisch arduin is de meest bekende. Het is een blauw grijze steensoort die zich kenmerkt door de aders in het gesteente. Het wordt ook veel gebruikt voor aanrechtbladen.

Belgisch hardsteen wordt ook wel blauwsteen of arduin genoemd. Dit gesteente heeft een ongeëvenaarde klasse. De fossielen welke in het gesteente zitten geven het een ongekende schoonheid en bewijzen dat het letterlijk duizenden jaren oud is.

Belgisch hardsteen is een kalksteensoort. Het bestaat voor meer dan 95% uit kalk. Dit duidt al aan dat het wel hard is maar ook enigszins poreus. Het kan dus vrij snel krasjes geven. Daarnaast is kalk gevoelig voor zuren. Ook door behandeling van de vloer kan dit nimmer helemaal voorkomen worden. Immers de samenstelling van het gesteente verandert nooit door een behandeling. Hoogstens kan het proces van vlekvorming vertraagd worden.

De vraag die gesteld moet worden is natuurlijk of het erg is dat het kras- en vlekgevoelig is. Natuurlijk is dat eerste krasje of vlekje vervelend, maar na verloop van tijd krijgt de tegel hierdoor de prachtige geleefde uitstraling die bij een dergelijke vloer thuis hoort. Het antwoord op de vraag is dus eigenlijk dat u niet moet proberen om die krasjes en vlekjes te vermijden. Leer met het eerste vlekje te leven en na verloop van tijd is het een echte mooie vloer geworden met de uitstraling die het behoort te hebben!

Belgisch hardsteen is in uitstraling mooier dan Aziatisch (Vietnamees), Indiaas en Turks hardsteen. Enkel echt Belgisch hardsteen is voorzien van de zo kenmerkende fossielen en schelpjes. Echt Belgisch hardsteen is duurder, maar ook mooier en voller blauw (gaat richting zwart).

HerkomstPrijs per m²
IndiaVanaf € 38,00
TurkijeVanaf € 58,00
VietnameesVanaf € 40,00
België (gezoet)Vanaf € 57,00
+